6 ushqimet që reduktojnë rrezikun nga e të prekurit nga ekzema
Ekzema është një gjendje ku pjesë të caktuara të lëkurës përflaken, bëhen të kuqe, çahen dhe ju kruhen.
Ushqimet që konsiderohen miqësore me ekzemën mund të shkaktojnë “ndezje” tek ata që janë alergjikë ndaj tyre.
Çfarë ushqimesh rekomandohen:
Salmoni Vaji i peshkut përmban nivele të larta të acideve yndyrore omega-3, të cilat janë anti-inflamatore. Ju gjithashtu mund të konsideroni marrjen e një shtojce omega-3.
Mollët, boronicat, brokoli, spinaqi Këto ushqime përmbajnë kuercetin. Eshtë një flavonoid me bazë bimore, një antioksidant dhe antihistaminë i fuqishëm. Kjo do të thotë se mund të zvogëlojë inflamacionin, si dhe nivelet e histaminës në trupin tuaj.
Kosi Përmban elementë të gjallë që ndihmojnë në mbështetjen e një sistemi të fortë imunitar. Kjo mund të ndihmojë në zvogëlimin e ndezjeve ose reaksioneve alergjike./neps.al
Shtrimi i tavave, mbështjellja e ushqimeve për gatime “në zarf”… ka dhjetra mënyra sesi letra e aluminit përdoret në kuzhinë. Por keni menduar ndonjëherë që ajo mund të jetë e dëmshme për shëndetin tonë? Ndër vite ka pasur zërat...
Thuajse tre javë pas alarmit të shpërndarë në Europë mbi kontaminimin me salmonelë të disa produkteve me ҫokollatë Kinder, Agjencia Kombëtare e Ushqimit më në fund ka reaguar. Në njoftimin e bërë nga AKU, thuhet se janë marrë masa...
Gjëja e parë që na vjen ndërmend sapo nisim të ndjejmë simptomat e para të një ftohjeje apo gripi është të përgatisim një filxhan ҫaj. Pra ҫaji si mjekim nuk është aspak një risi dhe veҫanërisht në kulturat aziatike...
Lini një koment