10 perimet me më pak karbohidrate janë këto

Këtu janë dhjetë perime të shkëlqyera me nivelin më të ulët të  karbohidrateve, të shijshme dhe të pasura me lëndë ushqyese!

1.Lulelakër – 3 gr karbohidrate. Ndoshta më klasikja nga të gjitha perimet me pak karbohidrate.

2.Lakra – 3 gr karbohidrate. Një tjetër perime e shkëlqyeshme me pak karbohidrate.

3.Avokado – 2 gr karbohidrate. Jo vetëm pak karbohidrate , por edhe plot yndyra ushqyese. Teknikisht një frut, por shumica e njerëzve me gjasë e mendojnë atë si një perime. Avokado mund të hahet në të gjitha llojet e mënyrave, duke përfshirë  sallatat.

4.Brokoli – 4 gr karbohidrate. Një tjetër mundësi e shkëlqyeshme që mund të zëvendësojë makaronat, orizin ose patatet.

5.Kungull i njomë – 3 gr karbohidrate.

6.Spinaq – 1 gr karbohidrate. Një perime jashtëzakonisht e varfër në karbohidrate, spinaqi është plot me vitamina dhe minerale dhe mund të përdoret në shumë mënyra.

7.Shparguj – 2 gr karbohidrate.

8.Lakër jeshile – 3 gr karbohidrate. Më e vështirë se spinaqi, më pak e holluar me ujë, e pasur me lëndë ushqyese.

9.Bishtaja – 4 gr karbohidrate.

10.Lakra e Brukselit – 5 gr karbohidrate.  

Lini një koment