Sugjerojmë:

Vezë e pjekur në furrë me patate të ëmbël për një super mëngjes

1/2 patate e ëmbël, e prerë në kube
1 lugë vaj ulliri
1/2 lugë çaji spec i tymosur
1/4 lugë çaji trumzë të thatë
Kripë dhe piper
2 vezë
2 lugë djathë mocarela të copëtuar
1 lugë gjelle qepë e njomë si garniturë (opsionale)

1.Ngrohni furrën në 180 gradë C.

2.Vendosni në një copë letre pergamene pataten e ëmbël në kubikë dhe marinojeni me vajin e ullirit, specin e tymosur dhe trumzën e thatë. Shtoni gjithashtu kripë dhe piper.

3.Bëni dy puse të vegjël në shtratin e patateve të ëmbla dhe hidhni vezët në secilën pus.

4.Sipër vezëve hidhni pak mocarela.

5.Mbyllni letrën e pergamenës duke e palosur dhe piqeni në furrën tuaj të ngrohur për 15-20 minuta.

6.Shpalosni me kujdes letrën dhe dekorojeni me qepët e njoma sipas dëshirës.

7.Lëreni të ftohet pak para se ta shërbeni.

Lini një koment