Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Zieni orizin në ujë me kripë.
Pastroni kërpudhat, qëroni qepët dhe i prisni ato në copa të vogla. Në një tigan me vaj ulliri i skuqni të dyja.
Ndërkohë pasi orizi të ketë zierë, shtoni në tenxhere gjysmën e djathi të grirë dhe trazojeni (orizi duhet të jetë pak i ujshëm).
Merrni një tavë dhe e lyeni me pak gjalpë. Vendosni një shtresë oriz. Sipër vendosni një shtresë më kërpudha dhe qepët. Përsëriteni këtë dy herë.
Në fund shtoni sipër, djathin e mbetur të grirë dhe disa kërpudha.
E fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment