Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Plot ngjyra dhe shije të mirë. Turli e furrës do të jetë receta juaj e preferuar nga sot e tutje!
I lajmë dhe i pastrojmë mirë të gjitha perimet. I presim në copa të mëdha.
Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 220 gradë. I hedhim me radhë në tepsinë e pjekjes të gjitha perimet. I shtoni vaj ulliri.
Më pas shtojmë kripë, piper, erëzat, domaten e prerë në kubikë dhe xhinxherin.
E fusim të piqet në furrën e parangrohur për 40-50 minuta.
Nëse pas kësaj kohe do edhe pak të piqet, e lëmë akoma në furrë. Shtojmë një gotë ujë që perimet të mos ngjisin. Ju bëftë mirë!
Kësaj recete mund t'i shtoni të gjitha perimet tuaja të preferuara, duke bërë ndryshime nga receta paraprake, sipas dëshirës dhe mundësisë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment