Truku që do t’ju mësojë si të shmangni prishjen e limonave
Limonët janë një agrume e domosdoshme në kuzhinën tonë, prandaj duhet t’i kushtojmë një rëndësi të veçantë mënyrës sesi i ruajmë ato. Nëse limonët i ruajmë në temperaturën e dhomës dhe të zbuluar, ato do të rezistojnë maksimumi deri në një javë.
Pas 1 jave do të shikoni që limonët do të jenë zbutur dhe madje të kenë zënë myk.
Çfarë duhet të dini për të shmangur diçka të tillë?
Së pari limonët duhet t’i fusni në një qese. Maksimumi 3-4 limona dhe jo ta mbingarkoni qesen pasi ka nevojë për ajër.
Më pas qesen e mbyllni nga gryka dhe e fusni në frigorifer.
Sa herë që merrni një limon, sigurohuni ta mbyllni mirë qesen.
Në këtë mënyrë limonët do të qendrojnë të freskët deri në 1 muaj.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment