Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Kjo recetë dhe fotoja është marrë nga sunnykitchen_ Shijojeni këtë pjatë tradicionale dhe të famshme të qytetit të Përmetit!
Në një tenxhere vendosni mishin e mbuloni me ujë dhe lëreni të ziejë.
Pasi të jetë zier, në një enë tjetër shkrini gjalpin në zjarr të ëmbël, shtoni miellin duke e përzier me një rrahës teli që të mos krijohen kokrriza.
Hidhni qumështin pa e ndaluar përzierjen, pastaj shtoni lëngun e mishit ( të cilin e keni kulluar ) dhe lëreni në zjarr të avashtë .
Do shikoni që supa do bëhet kremoze. Hidhini kripë e piper sipas dëshirës dhe sapo të marrë valë, hiqeni nga zjarri.
Në një tas rrihni me një pirun të verdhat e vezës dhe lëngun e limonit.
Shtoni pak nga lëngu i mishit, duke e trazuar vazhdimisht, pastaj hidheni tek supa dhe lëreni sa të marrë një valë. Në fund shtoni edhe majdanozin e grirë imët dhe e shërbeni ! Ju bëftë mirë!
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment