Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.
Shtoni qepët dhe hudhrat dhe lerini të gatuhen deri sa të zbuten, rreth 3 minuta.
Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të bëhet krokante duke e nxitur herë pas here.
Marinojeni me piper.
Shtoni tortellinit dhe bizelet e ngrira dhe përzijini mirë deri sa të vishen, pastaj derdhni sipër supën e pulës.
Vazhdoni t'i zieni deri sa tortellinit të bëhen al dente, rreth 6 minuta.
Shtoni kremin, djathin zviceran dhe parmixhano dhe përzijeni deri sa të zbuten.
Garnizoni me majdanoz dhe shërbejeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment