Tortelini me patëllxhanë, recetë e veçantë që duhet provuar!
2 pako tortelini me djathë
3 domate
1 thelpi hudhër
1 lugë gjelle gjalpë
1 patëllxhan
½ tufë majdanoz
Djathë i grirë parmixhiano
2 lugë gjelle uthull
1 qepë
4 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë e piper
1.Skuqim qepën dhe hudhrat me vaj ulliri. Presim patëllxhanët në kubikë të vegjel ( pa lëkurë) dhe ia shtojmë qepës.
2.I hedhim kripë, piper dhe domatet e grira imët.
3.Duke i përzierë i shtojmë majdanozin dhe e lëmë për rreth 15-20 minuta, derisa salca të jetë gati.
4.Në tenxheren ku kemi zierë tortelinit u hedhim gjalpin e skuqur dhe uthullën. I trazojmë mirë dhe i shtojmë salcën e përgatitur pak më parë.
5.Në fund i servirim duke i shtuar sipër djathë parmigiano të grirë. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment