Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën moskat me pak kripë në një tas. Shtrydhni çdo topth sheqeri nëpër gishta, duke tundur tasin disa herë për t’i nxjerrë kokrrat në sipërfaqe.
Shtoni përbërësit e lagësht në të thatë, së bashku me karotat, rrushin e thatë dhe gjysmën e arrave. Përziejini mirë që të bashkohen dhe më pas ndajini mes dy formave.
Piqini për 25-30 minuta ose derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të tortës të dalë e pastër. Nëse kunja del jo e pastër, kthejeni në furrë për 5 minuta, pastaj kontrolloni përsëri. Lëreni të ftohet në tavë.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku derisa të jenë një masë homogjene. Shtoni gjysmën e kremit të djathit dhe rrihni përsëri, më pas shtoni pjesën tjetër (duke e shtuar pak nga pak parandaloni që kremi të çahet). Hiqni bazat nga tavat dhe bëjini sanduiç së bashku me gjysmën e kremit. Hidhni sipër kremin e mbetur dhe shpërndani me arrat e mbetura. Ruhet në frigorifer deri në pesë ditë. Hahet më së miri në temperaturën e dhomës.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento