Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën moskat me pak kripë në një tas. Shtrydhni çdo topth sheqeri nëpër gishta, duke tundur tasin disa herë për t’i nxjerrë kokrrat në sipërfaqe.
Shtoni përbërësit e lagësht në të thatë, së bashku me karotat, rrushin e thatë dhe gjysmën e arrave. Përziejini mirë që të bashkohen dhe më pas ndajini mes dy formave.
Piqini për 25-30 minuta ose derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të tortës të dalë e pastër. Nëse kunja del jo e pastër, kthejeni në furrë për 5 minuta, pastaj kontrolloni përsëri. Lëreni të ftohet në tavë.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku derisa të jenë një masë homogjene. Shtoni gjysmën e kremit të djathit dhe rrihni përsëri, më pas shtoni pjesën tjetër (duke e shtuar pak nga pak parandaloni që kremi të çahet). Hiqni bazat nga tavat dhe bëjini sanduiç së bashku me gjysmën e kremit. Hidhni sipër kremin e mbetur dhe shpërndani me arrat e mbetura. Ruhet në frigorifer deri në pesë ditë. Hahet më së miri në temperaturën e dhomës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento