Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një enë të madhe rrihni vezët, vajin, sheqerin dhe ekstraktin e vaniljes.
Shtoni miellin, pluhurin për pjekje, sodën bikarbone dhe kanellën.
Në fund shtoni edhe karrotën e arrat.
Masën e brumit të fituar zbrazeni në tepsinë e lyer me yndyrë dhe të spërkatur me pak miell.
Piqeni në furrën e parangrohur në 180 gradë për 40 ose 50 minuta.
Ndërkohë përgatiteni kremin duke rrahur sheqerin, gjalpin, kremin e djathit dhe ekstraktin e vaniljes.
Rrihini mirë të gjitha derisa të fitoni një masë kremoze.
Në fund shtoni edhe arrat.
Kremin e përgatitur hidheni sipër tortës së ftohur.
Dhe më pas sherbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment