Hiqni bërthamat e hurmave dhe hidhni në tasin e një procesori ushqimi dhe përpunojini derisa të shkërmoqen. Shtoni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe ndizni procesorin e ushqimit; ndërkohë që e procesoni, shtoni 2 lugë ujë. Përpunojeni derisa të jetë një masë e njëtrajtshme.
Lyejeni pak duart tuaja me vaj (për të parandaluar ngjitjen) dhe rrotulloni përzierjen në topa të vegjël, rreth 30 deri në 40 gjithsej. Vendosni topat në një fletë gatimi dhe ngrijini derisa të jenë gati për t’u zhytur në çokollatë.
Mbushni një tenxhere të madhe me ujë përgjysmë dhe lëreni të ziejë, më pas vendosni 1 filxhan copëza çokollate në një tas metalik ose qelqi rezistent ndaj nxehtësisë. Pasi uji të ziejë, fikni zjarrin dhe vendoseni enën me çokollatë në ujë, më pas përzieni derisa të shkrihet.
Zhytni çdo kokërr deri në gjysmë në çokollatë duke përdorur një kruese. Vendosini përsëri topthat në fletën e gatimit dhe vendosini në frigorifer derisa t’i shërbeni. Lëreni në frigorifer deri në 1 muaj.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento