Të lëpish gishtat! Gatuajmë së bashku ushqimin e preferuar të Fjoralba Ponarit #PjataVIP

Veshtiresia
mesatare
Koha gatimit
45 mimuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
gnocchi
1 qepë
disa thelpinj hudhre
400 gr domate e prerë
125 gr mozzarella
30 gr parmigiano
borzilok
piper i zi, i bluar
vaj ulliri
kripë
100 gr qiqra

E dimë sa shumë shijon ushqimi dhe sa e vështirë është të veçosh pjatën tënde të preferuar. Megjithatë, moderatorja Fjoralba Ponari nuk na e prishi qejfin kur i kërkuam të zgjidhte për ne pjatën që preferon më shumë.

Ndaj, pjata e radhës që do t’ju servirim sot në rubrikën #PjataVIP është Gnocchi alla sorrentina!

Me siguri ju shkoi goja lënga sapo e lexuat. Ehh, edhe ne! Edhe Fjoralbës që e ka të preferuar! Ndaj pa humbur kohë, ju tregojmë hapat që ta bëni vetë në shtëpi. Mos harroni të falënderoni Fjoralba Ponarin në përfundim!

HAPI 1:

Ngrohim një tenxhere me shumë ujë të kripur. Kur të vlojë shtojmë gnocchi-t dhe i trazojmë pak që të mos ngjiten në fund. E vëmë ujin të vlojë dhe e kullojmë shpejt, butësisht, kur gnocchi-t të dalin në sipërfaqe. 

Gjithashtu ngrohim furrën në 200ºC.

HAPI 2:

Presim qepën dhe thelpinjtë e hudhrës. Ngrohim pak vaj ulliri në një tavë dhe kaurdisim qiqrat me pak kripë, për disa minuta. Shtojmë hudhrën dhe qepën, shtojmë domatet e prera dhe i përziejmë mirë. Shtojmë një majë piper të zi, kripë dhe borzilok sipas shijes. 

E lëmë përbërjen për rreth 10 minuta në zjarr të ulët.

HAPI 3:

Shtojmë gnocchi-t, përziejmë dhe shtojmë gjysmën e mozzarella-s së prerë në kubikë të vegjël. Përziejmë mirë.

HAPI 4:

E transferojmë përbërjen në një enë pjekjeje të përshtatshme duke i shpërndarë të gjithë përbërësit në mënyrë të barabartë dhe e mbulojmë me një shtresë parmigiano të grirë. Pjesën tjetër të mozzarella-s e grijmë dhe e shpërndajmë sipër.

Shtojmë pak piper dhe e pjekim për 5-10 minuta.

Ju bëftë mirë! Mos harroni të na dërgoni foto nëse e gatuani vetë në shtëpi!

Komento