Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim përgatisni qoftet.Në një enë hidhni mishin e grirë, vezën, thërrimet e bukës, kripën, erëzat dhe i përzieni mirë.
2.Pasi masa është homogjenizuar lëreni të pushojë për 10 minuta.
3.Filloni përgatitjen për tavën. Grini imët qepën dhe hidheni në tigan bashkë me pak vaj ulliri.
4.Pasi qepa është karamelizuar shtoni domatet, kripën dhe përzijini pak.
5.Ndërkohë jepuni qofteve formën që dëshironi dhe hidhini në tavë bashkë me orizin, specat, qepën e skuqur dhe ujë të valuar.
6.Futeni tavën në furrë në 150 gradë për rreth 20 minuta.
7.Tava është gati të serviret.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment