Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Marrim patatet i qerojmë, pastaj 4 patatet e qëruara i futim në disa shkopinj.
Më pas me anë të një thike i presim feta-feta pa i shkëputur nga shkopi.
Dhe i vendosim për t'i skuqur së bashku me shkopinjtë.
Marrim kremviçet dhe i presim në pjesë të vogla.
Vendosim patatet e skuqura në një tavë.
I marinojmë me kripë dhe piper të kuq.
Brenda hapësirave të patateve vendosim kremviçet.
I shtojmë sipër salcën e domateve, vajin e ullirit, pak majdanoz dhe në fund djathin e grirë kaçkavall.
E vendosim tavën në furrë për tu pjekur në temperaturë 180 gradë për rreth 30 minuta.
Pasi të jetë gati e nxjerrim tavën dhe sipër i shtojmë specin jeshil.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment