Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lyeni tavën me 1 lugë gjelle gjalpë.
Në një tigan shkrini 1 lugë gjelle gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepët, kripë dhe piper dhe gatuajini derisa të zbuten, rreth 3 minuta.
Uleni nxehtësinë dhe vazhdoni ti gatuani qepët deri sa të theken mirë, rreth 40 minuta.
Kalojini në një tas të vogël dhe kthejeni tiganin në sobë.
Ngroheni furrën në 375 °.
Në tigan, shtoni gjalpin e mbetur dhe rrisni nxehtësinë.
Shtoni kërpudhat dhe pancetën dhe përzijini herë pas here, derisa kërpudhat të nxjerrin lëngun e tyre, 10-12 minuta.
Shtoni gjethet e trumzës dhe gatuajini 2 minuta më shumë.
Hidhni verë të bardhë dhe kuzhinier dhe vazhdoni të gatuani, 2-4 minuta.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe kthejeni qepët e karamelizuara në tigan.
Shto creme fraiche dhe përzijini mirë për të kombinuar.
Lereni mënjanë.
Në një tas të madh, shtoni vezët, të verdhën e vezës, qumështin, arrëmyshkun dhe specin e kuq, pastaj shtoni kripë dhe piper për shije.
Shtoni thërrimet e bukës, përzierjen e kërpudhave, dhe ⅔ filxhan të djathit, duke i përzier për të kombinuar.
Transferoni budingun e bukës në tavën e përgatitur me djathin e mbetur të filxhanit.
Piqini duke e rrotulluar tavën disa herë, derisa budingu është vendosur në qendër dhe është fryrë, rreth 25 minuta.
Pasi të jetë pjekur, hiqeni nga furra dhe sherbejeni të ngrohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment