1 spec të kuq ose të verdhë, të pastruar dhe të prerë në copa
2 karota, të prera në feta të trasha
2 qepë të kuqe, të prera në copa
8 salsice
400 g domate qershi të qëruara të konservuara
400 gr fasule të bardha të kulluara
200 ml lëng pule me pak kripë
2 lugë mustardë Dijon
100 g bizele të ngrira
Ngroheni furrën në 220 gradë. Piqini specin, karotat dhe qepën në një tavë pjekjeje të thellë për 15 minuta. Shtoni salsiçet dhe piqini për 10 minuta të tjera.
Uleni furrën në 200 gradë, hidhni domatet dhe fasulet dhe më pas përzieni lëngun. Gatuajini edhe për 35 minuta të tjera.
Përzieni mustardën dhe bizelet dhe kthejeni në furrë për 5 minuta. Lereni mënjanë për 10 minuta, më pas shërbejeni me patate, makarona ose pilaf.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento