Tavë me perime të mbushura, zgjedhja e duhur për ju dhe familjen tuaj!
Perimet janë zgjedhje e mençur kurdoherë që ju shkon mendja për të gatuar. Prandaj Neps.al ju sugjeron sot të përgatisni një tavë me perime për veten dhe familjen tuaj pasi do të ngeleni shumë të kënaqur.
Përgatitja e kësaj recete është shumë e thjeshtë, nuk ju lodh dhe ju merr fare pak minuta kohë.
Dhe nëse enët e kuzhinës janë ato të duhura, gatimi do të jetë absolutisht një kënaqësi më vete, për të gjitha amvisat e Nepsit.
Tavë me perime të mbushura:
Përbërësit:
2 speca të kuq
2 domate
2 kungulleshka
2-3 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper
Bukë të thekur në kubik të vegjël
Udhëzime mbi përgatitjen:
Lani mirë perimet. Domatet, kunguj dhe specat i prisni dhe u hiqni me ndihmën e një luge, tulin e brendshëm.
Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius.
Merrni tavën për gatim.
Pasi keni vendosur perimet tek tava, i mbushni me tulin e tyre dhe me bukën e thekur. Shtoni sipër vaj ulliri, kripë, piper.
I fusni në furrë të piqen për 20 minuta. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment