Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Qeroni dhe zieni patatet në ujë me kripë. Në fund hiqni ujin dhe shtoni gjalpin. Skuqni gjalpin me patatet për disa minuta.
Shtoni qumështin dhe e trazoni mirë derisa të krijoni një pure.
Ndërkohë në një tigan skquni qepën e grirë imët me pak gjalpë. Shtoni mishin dhe e lini rreth 10 minuta derisa të zbutet. E trazoni vazhdimisht dhe e rregulloni me kripë e piper.
Kalojeni masën në një tas të madh. Pasi mishi të jetë ftohur pak, shtoni vezën dhe trazojeni mirë.
Tani merrni një tavë dhe vendosni një shtresë nga mishi. Në fund vendosni shtresën me purenë e patateve.
Sipër i grini pak djathë dhe futeni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment