Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 190 gradë celsius.
Në një enë bashkoni të gjithë erëzat (përveç borzilokut) dhe i përzieni mirë. Në një enë tjetër ku keni vendosur mishin e pulës, shtoni erëzat dhe i marinoni mirë nga të dyja anët.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni mishin e pulës të ndarë në 4 copa të vogla.
I lini derisa të marin një ngjyrë kafe dhe të bëhen krokante.
Ndërkohë një enë tjetër bashkoni patatet e prerë kubikë, domatet, qepën, rrushin e thatë, kripë, piper dhe dy lugë gjelle vaj ulliri.
Merrni një tavë dhe vendosni një shtresë me perimet. Vendosni mishin e pulës sipër dhe disa feta limoni. E lini në furrë për 40 minuta.
Para se ta servirni i shtoni sipër borzilok të freskët dhe bajamet e pjekura.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment