Tavë me makarona, spinaq dhe djathë. Recetë për t’u patur zili!
Tavë me makarona, spinaq dhe djathë. Recetë për t'u patur zili!
Tavë me makarona, spinaq dhe djathë. Një ide mjaft e mirë për të gatuar këtë drekë!
Ingredientët
400 gr makarona
1 kg spinaq
200 gr pana
2 lugë gjelle vaj ulliri
150 gr gorgonzola
250 gr rikota ( ose gjizë pa kripë)
80 gr parmixhano
Kripë, piper
arrë moskat
Trumzë
Udhëzimet
1
Vendosim makaronat të ziejnë për 9 minuta. Ndërkohë kalojmë spinaqin në tigan deri sa të ulë nivelin e tij për 2-3 minuta.
2
Në një tigan tjetër vendosim gorgonzolën, rikotën, panën, parmixhanon dhe i lëmë deri sa të na formohet një masë kremoze.
3
Pasi spinaqi të jetë ftohur, i vendosim në një enë të thellë, i hedhim kripë, piper, arrë moskat, 1 gotë nga lëngu i makaronave, e kalojmë në blender dhe e kthejmë në pure. Pasi makaronat të ziejnë, i kullojmë dhe i shtojmë në tiganin ku kemi salcën e bardhë me djathë dhe i trazojmë mirë .
4
Në një tepsi shtrojmë një shtresë me makarona me salcë të bardhë.
5
Mbi makarona shtrojmë një shtresë me krem spianqi e parmixhano. Përsëri mbi purenë e spinaqit shtrojmë parmixhano, përsëri makarona dhe vazhdojmë kështu deri sa të na përfundojë pureja dhe makaronat.
6
Shtresa e fundit duhet të jetë me makarona, i shtojmë parmixhano dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturën 180ºC për 30 minuta. Shijojeni!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment