Sugjerojmë:

Tavë me lulelakër dhe mish të grirë

2 lulelakra mesatare
2 qepë
400-500 gr mish i grirë
1 kuti pana
5 lugë pure domate
2 thelpinj hudhre
Djathë gouda 250 gr
Qumësht 250 ml
Kripë, piper
Rigon, paprika

1.Në një tenxhere me ujë me kripë vendosni lulelakrën e ndarë në copa të vogla të zihet.

2.Në një tigan vendosni qepën të skuqet deri sa fillon të zbutet dhe shtoni mishin të skuqet me të.

3.Shtoni kripë, piper, rigon dhe paprika. Në fund shtoni dhe purenë e domateve dhe pasi të jenë bashkuar mirë fikni sobën dhe i shtoni në tavë.

4.Tek tava ku shtuat qepën me mishin, shtoni dhe lulelakrën e zierë jo plotësisht.

5.Bashkoni panën me qumështin dhe djathin gouda ja shtoni lulelakrës sipër.

6.Mbulojeni tavën me letër alumini dhe futeni në furrë. Piqeni në 180 gradë C për rreth 30 minuta. 5 minutat e fundit hiqni letrën e aluminit që të marrë ngjyrë.

Receta nga: @bukexhan

Lini një koment