Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nxehni furrën në 200 gradë. Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni patatet dhe ziejini për 8 minuta. Kullojini dhe lërini të thahen në një kullesë për disa minuta. Hidhni patatet me ½ e vajit dhe erëzat në një tavë. Futeni në furrë për 20 minuta, duke e kaluar në gjysmë të kohës së gatimit.
Ndërkohë, ngrohni vajin e mbetur në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni preshin dhe skuqeni për 5 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet. Shtoni hudhrat dhe skuqini për 1 min, më pas shtoni panën, kaperit dhe 75 ml ujë të nxehtë dhe lëreni të ziejë. Shtoni më pas dhe qepët e njoma.
Ndizni opsionin e grilës në furrë me temepraturë të lartë. Masën kremoze të preshit e hedhim mbi patatet, më pas vendosim filetot e salmonit sipër. Piqeni në për 7-8 minuta. Spërkateni sipër me qepë të njoma dhe kaperi shtesë dhe një sallatë anash, nëse dëshironi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento