Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxehni furrën në 200 gradë. Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni patatet dhe ziejini për 8 minuta. Kullojini dhe lërini të thahen në një kullesë për disa minuta. Hidhni patatet me ½ e vajit dhe erëzat në një tavë. Futeni në furrë për 20 minuta, duke e kaluar në gjysmë të kohës së gatimit.
Ndërkohë, ngrohni vajin e mbetur në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni preshin dhe skuqeni për 5 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet. Shtoni hudhrat dhe skuqini për 1 min, më pas shtoni panën, kaperit dhe 75 ml ujë të nxehtë dhe lëreni të ziejë. Shtoni më pas dhe qepët e njoma.
Ndizni opsionin e grilës në furrë me temepraturë të lartë. Masën kremoze të preshit e hedhim mbi patatet, më pas vendosim filetot e salmonit sipër. Piqeni në për 7-8 minuta. Spërkateni sipër me qepë të njoma dhe kaperi shtesë dhe një sallatë anash, nëse dëshironi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento