Sugjerojmë:

Tavë kosi me mish qengji

Persona: 6

Ingredientët

  • 70 gr gjalpë
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 shpatull qengji e ndarë në copa
  • 4 thelpinj hudhër të grira
  • 1 lugë çaji rigon
  • 60 gr oriz
  • 50 gr miell
  • 600 ml kos
  • 4 vezë të rrahura
  • Kripë dhe piper

Udhëzimet

1

Nxeheni sobën në 180 gradë Celcius.

2

Në një tigan të madh, nxehni 20 gr gjalpë dhe vajin e ullirit me nxehtësi të lartë dhe skuqni copat e mishit të qengjit.

3

Shtoni në tigan hudhrën, rigonin dhe 200 ml ujë. Ulni pak nxehtësinë, vendosini kapakun tiganit dhe loëreni të ziejë për 45-60 minuta, derisa mishi të jetë zbutur.

4

Shtoni orizin, kripën dhe piperin dhe hidheni të tërën në një tavë.

5

Shkrini pjesën e mbetur të gjalpit në një tigan të vogël. Shtoni miellin dhe trazojeni vazhdimisht për 2 minuta, më pas hiqeni nga zjarri. Shtoni kosin, përzijeni mirë dhe rivendoseni në zjarr duke e gatuar për pak minuta me nxehtësi të ulët. Hiqeni nga zjarri, shtoni vezët e rrahura dhe kripë e piper.

6

Hidheni përzierjen mbi mishin e qengjit me oriz dhe vendoseni në furrë për 40-45 minuta, derisa sipërfaqja të nisë të marrë një ngjyrë të artë.

Shënime

Për më shumë shije, grijini sipër tavës pak arrë moskat.

Lini një koment