Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Një recetë shumë e përshtatshme për këto ditë disi të ftohta. Mbani shënim recetën dhe mos u mendoni shumë. Nisni menjëherë nga puna për përgatitjen e saj
Në një tavë vendosni mishin dhe kriposeni. Shtoni gjalpin, orizin dhe 1 gotë ujë. E mbuloni me letër alumini dhe e lini në furrë për 20 minuta në temperaturë 220 gradë.
Më pas hiqni letrën e aluminit. Në një enë kombinoni vezët, miellin, kripën dhe kosin. E trazoni mirë, pasi masa nuk duhet të ketë kokrriza.
Masën që përgatitët e kaloni në një tenxhere me zjarr të ulët. Duke e përzierë i shtoni pak lëng mishi dhe e hiqni sapo të marrë valë.
Tani ia shtoni tavës me kos dhe e lini në furrë derisa të marrë një ngjyrë të kuqërremtë përreth 35 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment