Sugjerojmë:

Tasqebap me oriz të zier

500 gr mish
2-3 kokrra qepë
4-5 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle me miell
1/2 filxhan çaji me verë
1 gjethe dafine
Gjysmë lugë gjelle me salcë ose 2-3 kokrra domate mesatare
3-4 thelpinj hudhra
Kripë
Spec i kuq

1.Tasqebapi zakonisht, përgatitet me mish viçi ose dele.

2.Mishi tul pritet në shirita të hollë ose në copa katrore.

3.Skuqet në yndyrë së bashku me qepët e prera fije-fije, derisa krijohet një shtresë e kuqe.

4.Shtohet mielli, skuqet edhe pak, shuhet me verë, hidhet salcë domatesh, gjethe dafine, disa thelpinj hudhër, kripë dhe ujë sa të mbulohet mishi.

5.Lihet të ziejë në zjarr të ngadaltë, deri sa të jetë gati. Tasqebapi shoqërohet me salcë.

6.Në fund, kur serviret lyhet me pak lëng dhe në mes të tij hidhet një kupë pilaf i zier.

Lini një koment