Brumë ëmbëlsirash të gatshme me gjalpë, 2 x 320 gr
100 gr sheqer krem
Maskarpone 750 gr
600 ml krem ëmbëlsirash
2 lugë ekstrakt vanilje
200 gr mjedër
6 nektarina ose pjeshkë
4 fruta pasioni
200 gr manaferra
1 mango e madhe
Nenexhik
Nxehni furrën në 200C. Mbulojeni një tepsi me letër pergamene dhe hidhni sipër pak brumë dhe sheqer dhe mbulojeni me letër pergamene. Sipër vendosni një tjetër tepsi dhe bëni të njëjtën gjë sërish. Futeni të piqet për 30 minuta, pastaj kontrolloni nëse është pjekur. Pasi të kenë dalë nga furra, prisni skajet me një thikë të madhe dhe të mprehtë dhe lëreni të ftohet. Përzjeni butësisht mascarpone, krem, vanilje dhe sheqerin dhe pastaj transferojeni gjysmën në një qese tubesh të disponueshme të pajisur me një grykë të rrumbullakët 1.5 cm. Njërën nga tartat lyejeni me kremin e krijuar dhe sipër hidhni copat e frutave sipas dëshirës. Sipër saj vendosni pjesën tjetër të tartës dhe bëni sërish të njëjtën gjë. Frutat sipër mund t’i pudrosni pak me sheqer pluhur dhe dhe gjethe nenexhiku. Shërbejeni brenda 1 ore ose futeni në frigorifer.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento