Brumë ëmbëlsirash të gatshme me gjalpë, 2 x 320 gr
100 gr sheqer krem
Maskarpone 750 gr
600 ml krem ëmbëlsirash
2 lugë ekstrakt vanilje
200 gr mjedër
6 nektarina ose pjeshkë
4 fruta pasioni
200 gr manaferra
1 mango e madhe
Nenexhik
Nxehni furrën në 200C. Mbulojeni një tepsi me letër pergamene dhe hidhni sipër pak brumë dhe sheqer dhe mbulojeni me letër pergamene. Sipër vendosni një tjetër tepsi dhe bëni të njëjtën gjë sërish. Futeni të piqet për 30 minuta, pastaj kontrolloni nëse është pjekur. Pasi të kenë dalë nga furra, prisni skajet me një thikë të madhe dhe të mprehtë dhe lëreni të ftohet. Përzjeni butësisht mascarpone, krem, vanilje dhe sheqerin dhe pastaj transferojeni gjysmën në një qese tubesh të disponueshme të pajisur me një grykë të rrumbullakët 1.5 cm. Njërën nga tartat lyejeni me kremin e krijuar dhe sipër hidhni copat e frutave sipas dëshirës. Sipër saj vendosni pjesën tjetër të tartës dhe bëni sërish të njëjtën gjë. Frutat sipër mund t’i pudrosni pak me sheqer pluhur dhe dhe gjethe nenexhiku. Shërbejeni brenda 1 ore ose futeni në frigorifer.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento