Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxehni furrën në 200C.
Mbulojeni një tepsi me letër pergamene dhe hidhni sipër pak brumë dhe sheqer dhe mbulojeni me letër pergamene.
Sipër vendosni një tjetër tepsi dhe bëni të njëjtën gjë sërish.
Futeni të piqet për 30 minuta, pastaj kontrolloni nëse është pjekur.
Pasi të kenë dalë nga furra, prisni skajet me një thikë të madhe dhe të mprehtë dhe lëreni të ftohet.
Përzjeni butësisht mascarpone, krem, vanilje dhe sheqerin dhe pastaj transferojeni gjysmën në një qese tubesh të disponueshme të pajisur me një grykë të rrumbullakët 1.5 cm.
Njërën nga tartat lyejeni me kremin e krijuar dhe sipër hidhni copat e frutave sipas dëshirës.
Sipër saj vendosni pjesën tjetër të tartës dhe bëni sërish të njëjtën gjë.
Frutat sipër mund t’i pudrosni pak me sheqer pluhur dhe dhe gjethe nenexhiku.
Shërbejeni brenda 1 ore ose futeni në frigorifer.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento