Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Joshëse nga jashtë, akoma edhe më e shijshme nga brenda. Do të bindeni pasi ta provoni!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tigan skuqni gjalpin me qepët në nxehtësi mesatare. I përzieni vazhdimisht deria gjalpi të shkrijë plotësisht.
Shtoni sheqerin dhe vazhdoni t’i përzieni derisa qepët të karamelizohen për gati 20 minuta.
Tani shtoni hudhrën, trumzën, rozmarinën dhe vazhdoni t’i përzieni. Kalojeni masën në një tas.
Ndërkohë në një mikser rrihni për disa sekonda djathin e dhisë, vezën, kripën dhe piperin.
Shtojeni më pas aty ku kishit qepët e karamelizuara.
Tavolinën e punës e lyeni me pak miell dhe hapni në të petën sfoliatë. I mblidhni anët me kujdes në formë gërsheti.
Në qendër e mbushni me masën që përgatitët. Sipër i vendosni fetat e domateve sikurse i shikoni në foto.
E fusni tartën në furrë të piqet për 25 minuta. Sapo të marrë një ngjyrë kafe në të artë e hiqni dhe e lini të ftohet 10 minuta para se ta shijoni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment