Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 220 gradë dhe shtroni një fletë pjekje.
2.Në një tas të vogël, hidhni së bashku miellin dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
3.Në një tas tjetër hidhni të bardhat e vezëve.
4.Në një tas të tretë të vogël, kombinoni thërrimet e bukës me vaj.
5.Prisni avocadot në gjysmë, hiqni farat dhe qërojini. Pritini secilën gjysmë në feta të trasha.
6.Më pas merrni fetat e avokados dhe zhytini në miell pastaj kalojini në tasin me vezë.
7.Pasi ti keni kaluar tek vezët hidhini mbi thërrimet e bukës duke i shtypur që të ngjiten mbi avokado.
8.Transferojini avokadot në fletën e përgatitur për pjekje dhe piqni deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 20 deri në 25 minuta.
9.Ndërkohë, në një tas hidhni limen me lënngun e vet, shtoni majonezë, kripë dhe piper.
10.Sipër shtoni lakrën, qepët jeshile, specin dhe përzijini mirë.
11.Në fund shtoni majdanozin dhe mbushni tortilat me avokado dhe salcën e përgatitur. Mund t’i shërbeni me majdanoz, lime dhe salcë kosi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment