Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Qërojmë dhe presim në kube qepën dhe kastravecët.
Shkrijmë gjalpin në një tigan të madh dhe e përziejmë me qepën në temperaturë mesatare për 4 deri në 5 minuta, ose derisa të zbuten.
Shtojmë kastravecët, ulim temperaturën dhe vazhdojmë të gatuajmë për 5 minuta.
Shtojmë lëngun e mishit, e lemë të vlojë dhe pastaj ulim sërish temperaturën.
I përziejmë mirë me kripë deti dhe piper të zi dhe e lemë të ziejë për 5 minuta.
Presim dhe shtojmë qepët e njoma dhe gjethet e majdanozit, shtrydhim lëng limoni dhe e gatuajmë për 5 minuta.
E hedhim përzierjen në një blender ushqimi dhe e bëjmë si pure të butë .
Vendosim supën në një tas dhe e lëmë të ftohet në temperaturën e dhomës, pastaj e vëmë në frigorifer derisa të ftohet. Hedhim sipër kremin dhe e provojmë për shije, pastaj e shërbejmë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment