Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere vini ujin, kockat, të gjitha zarzavatet e lartpërmendura të pastruara e prera në copa të mëdha dhe kripën e kokrrat e piperit, i vini të ziejnë në zjarr jo shumë të fortë rreth 1 orë e gjysmë deri 2 orë.
Pastaj kullojeni lëngun në një sitë.
Tek lëngu i kulluar mund të vini edhe ca karrota të reja dhe zieni prapë.
Pasi lëngu merr valë hidhni një dorë makarona.
Lërini të ziejnë rreth 7-8.
Hiqini nga zjarri dhe servirini në çast të ngrohta me majdanoz të grirë lart.
Mund të vini edhe zarzavate të tjera nëse doni pasi e keni kulluar lëngun: p.sh bizele, barbunja të prera në copa të vogla, kungulleshka, brokoli, lulelakër etj.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment