Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere vini ujin, kockat, të gjitha zarzavatet e lartpërmendura të pastruara e prera në copa të mëdha dhe kripën e kokrrat e piperit, i vini të ziejnë në zjarr jo shumë të fortë rreth 1 orë e gjysmë deri 2 orë.
Pastaj kullojeni lëngun në një sitë.
Tek lëngu i kulluar mund të vini edhe ca karrota të reja dhe zieni prapë.
Pasi lëngu merr valë hidhni një dorë makarona.
Lërini të ziejnë rreth 7-8.
Hiqini nga zjarri dhe servirini në çast të ngrohta me majdanoz të grirë lart.
Mund të vini edhe zarzavate të tjera nëse doni pasi e keni kulluar lëngun: p.sh bizele, barbunja të prera në copa të vogla, kungulleshka, brokoli, lulelakër etj.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment