Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Ngroheni furrën në 200 ° C.
Ngrohni 1 lugë çaji vaj në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepën dhe marinojeni me kripë dhe piper dhe gatuajeni 3 - 4 minuta.
Shtoni karrotat, xhenxhefil dhe 4 gota ujë dhe lerini të valojnë.
Ulni nxehtësinë dhe ziejeni derisa perimet janë të zbutur 15 - 20 minuta.
Duke përdorur një blender bëni pure përzierjen e perimeve.
Ndërkohë lyeni pitat me vajin e mbetur dhe spërkatni me salcë kerri dhe 1/8 lugë kripë.
Pritini pitat në copa trekëndëshe dhe futini në furrë të rrethuara me fletë pjekje.
Piqini deri sa të marrin kafe të artë, 8- 10 minuta.
Shpërndajeni supën në pjata dhe hidhni sipër kos dhe piper, nëse dëshironi.
Shërbejeni me pitet e pjekura.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment