Supë me finok. Receta e një pjate detox të ushqyeshme e të shëndetshme
E lehtë, e shijshme, nutriente dhe e ushqyeshme, supa me finokë është e thjeshtë dhe e shpejtë për t’u përgatitur. Shijon shumë me bukë të thekur dhe mund të përdorni të gjithë rrënjën e finokut për të.
Përberesit:
500 gr finok (përfshirë edhe gjethet e jashtme, kërcellin e pjesën jeshile)
2 qepë të njoma
4 feta bukë
1 thelpi hudhër
4 lugë vaj
Kripë
Përgatitja:
Prisni bukën në feta, vendoseni në një tepsi me pak vaj ulliri e hudhër të grirë dhe piqeni në furrë të ngrohur në 190 gradë për të paktën 15 minuta.
Lani pjesët jeshile të finokët dhe grijini imët. Më pas vendosini mbi fetat e nxehta të bukës dhe lërini të ftohen.
Lani kërcejtë e finokëve, pritini në feta dhe gatuajini për 20 minuta. Pasi të ketë kaluar kjo kohë, kalojeni supën në mikser, frulojeni, hidhni pjesën e mbetur të vajit dhe kripë. Servireni me bukën e thekur.
Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe pak spec djegës, parmixhano të grirë ose piper. Gjtihashtu mund t’i shtoni një lugë jogurt dhe pana.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment