Supë me finok. Receta e një pjate detox të ushqyeshme e të shëndetshme

E lehtë, e shijshme, nutriente dhe e ushqyeshme, supa me finokë është e thjeshtë dhe e shpejtë për t’u përgatitur. Shijon shumë me bukë të thekur dhe mund të përdorni të gjithë rrënjën e finokut për të.

Përberesit:

  • 500 gr finok (përfshirë edhe gjethet e jashtme, kërcellin e pjesën jeshile)
  • 2 qepë të njoma
  • 4 feta bukë
  • 1 thelpi hudhër
  • 4 lugë vaj
  • Kripë

Përgatitja:

  • Prisni bukën në feta, vendoseni në një tepsi me pak vaj ulliri e hudhër të grirë dhe piqeni në furrë të ngrohur në 190 gradë për të paktën 15 minuta.
  • Lani pjesët jeshile të finokët dhe grijini imët. Më pas vendosini mbi fetat e nxehta të bukës dhe lërini të ftohen.
  • Lani kërcejtë e finokëve, pritini në feta dhe gatuajini për 20 minuta. Pasi të ketë kaluar kjo kohë, kalojeni supën në mikser, frulojeni, hidhni pjesën e mbetur të vajit dhe kripë. Servireni me bukën e thekur.
  • Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe pak spec djegës, parmixhano të grirë ose piper. Gjtihashtu mund t’i shtoni një lugë jogurt dhe pana.

Lini një koment