Supë me finok. Receta e një pjate detox të ushqyeshme e të shëndetshme
E lehtë, e shijshme, nutriente dhe e ushqyeshme, supa me finokë është e thjeshtë dhe e shpejtë për t’u përgatitur. Shijon shumë me bukë të thekur dhe mund të përdorni të gjithë rrënjën e finokut për të.
Përberesit:
500 gr finok (përfshirë edhe gjethet e jashtme, kërcellin e pjesën jeshile)
2 qepë të njoma
4 feta bukë
1 thelpi hudhër
4 lugë vaj
Kripë
Përgatitja:
Prisni bukën në feta, vendoseni në një tepsi me pak vaj ulliri e hudhër të grirë dhe piqeni në furrë të ngrohur në 190 gradë për të paktën 15 minuta.
Lani pjesët jeshile të finokët dhe grijini imët. Më pas vendosini mbi fetat e nxehta të bukës dhe lërini të ftohen.
Lani kërcejtë e finokëve, pritini në feta dhe gatuajini për 20 minuta. Pasi të ketë kaluar kjo kohë, kalojeni supën në mikser, frulojeni, hidhni pjesën e mbetur të vajit dhe kripë. Servireni me bukën e thekur.
Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe pak spec djegës, parmixhano të grirë ose piper. Gjtihashtu mund t’i shtoni një lugë jogurt dhe pana.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment