Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Vini të zihen 3 gota supë në një tenxhere dhe shtoni 1/2 filxhan sorgrum dhe lëreni të ziejë butësisht përafërsisht 20-25 minuta.
2.Ndërkohë, ngrohni një tigan të madh me kapak mbi nxehtësinë e mesme.
3.Shtoni vaj ulliri dhe hudhrën e grirë, qepën, kripën dhe piperin derisa qepa të zbutet, afërsisht 6-8 minuta.
4.Shtoni kale dhe Sriracha, gatuajini deri sa të skuqen, rreth 4 minuta.
5.Merrni ½ filxhan fasule të bardha dhe përziejini në një blender.
6.Shtoni fasulet në tenxhere, domatet e konservuara, përzierjen e sorghumi dhe 4 gota supë pule në përzierjen e kales.
7.Vendosini në zierje, mbulojeni tenxheren dhe zvogëloni nxehtësinë të ziejë përafërsisht 20 minuta.
8.Pasi ta hiqni nga zierja hidhini sipër djathë të grirë Pecorino-Romano ose parmixhano (afërsisht 1 lugë çaji për tas) dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento