Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Receta e supës me kërpudha dhe elb, sot vjen nga dietologia e njohur Blerina Bombaj. Shijojeni!
Vendosni elbin me lëngun e limonit në një enë, mbulojeni me ujë dhe lëreni gjithë natën ose të pakten 8 orë.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën me pak kripë. I lini të zbuten dhe më pas shtoni karotat, selinonë dhe i gatuani akoma përreth 3 minuta,.
Shtoni kërpudhat, hudhrën, rigonin, kumelin, piperin dhe elbin. I gatuani për 3-4 min, deri sa kërpudhat të lëshojnë lëngun e tyre.
Shtoni 1 gotë lëng dhe gatuajeni deri sa të humbë gjysmën e vëllimit. Shtoni 8 gotat e tjera dhe i lini për 20 minuta në zjarr të ulët.
I shtoni pjesën tjetër të kripës dhe majdanozin. Nëse dëshironi mund t’i shtoni edhe pak lëng limoni. Supa është gati!/Marrë nga blerinadiet.al
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment