Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni gjalpin dhe vajin në një tenxhere të madhe derisa të krijohet shkumë. Skuqini majat e shpargujve për disa minuta që të zbuten. Hiqini dhe lërini mënjanë.
Shtoni qepët, kërcellin e shpargujve dhe hudhrën dhe gatuajeni për 5-10 minuta derisa të zbuten, por të jenë akoma të ndritshme. Përziejeni spinaqin, hidheni sipër lëngun, lëreni të vlojë dhe më pas procesojeni me një blender dore.
Spërkateni me bollëk me kripë dhe shtoni ujë të nxehtë për ta holluar nëse është e nevojshme. Hidheni në tasa dhe shpërndani majat e shpargujve mbi secilin. Spërkateni me vaj ulliri dhe sipas dëshirës shërbejeni me bukë të thekur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento