350 gr shparguj, pjesa e poshtme e hequr, kercelli dhe maja të rezervuara veҫ
3 qepë, të prera imët
2 thelpinj hudhre, te shtypura
2 grushte të mëdha spinaq
700 ml lëng perimesh (i freskët nëse është e mundur)
vaj ulliri, për spërkatje (opsionale)
bukë për t'u shërbyer (opsionale)
Ngrohni gjalpin dhe vajin në një tenxhere të madhe derisa të krijohet shkumë. Skuqini majat e shpargujve për disa minuta që të zbuten. Hiqini dhe lërini mënjanë.
Shtoni qepët, kërcellin e shpargujve dhe hudhrën dhe gatuajeni për 5-10 minuta derisa të zbuten, por të jenë akoma të ndritshme. Përziejeni spinaqin, hidheni sipër lëngun, lëreni të vlojë dhe më pas procesojeni me një blender dore.
Spërkateni me bollëk me kripë dhe shtoni ujë të nxehtë për ta holluar nëse është e nevojshme. Hidheni në tasa dhe shpërndani majat e shpargujve mbi secilin. Spërkateni me vaj ulliri dhe sipas dëshirës shërbejeni me bukë të thekur.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento