Supë kremoze me brokoli

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
300 kcal për porcion
Brokoli (500 g)
Qepë e vogël (1)
Hudhër (2 thelpinj)
Lëng perimesh (500 ml)
Qumësht (200 ml)
Djathë cheddar i grirë (150 g)
Gjalpë (50 g)
Miell (2 lugë gjelle)
Kripë dhe piper sipas shijes

Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet.

Shtojmë brokolin e ndarë në lule dhe e ziejmë për rreth 10 minuta, derisa të zbutet. Pasi brokoli të jetë gatuar, shtojmë qumështin dhe djathin cheddar të grirë, duke përzier derisa djathi të shkrijë dhe supa të bëhet kremoze.

Shoqërohet me: Bukë të thekur. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë dhe e shëndetshme.

Komento