Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Supa e tij kremoze, e bukur, me shije të veçanta është një ndër të preferuarat e kuzhinës mesdhetare, sidomos nën shoqërinë e bukës së thekur. Për të përgatitur supën krem mek ungull, filloni duke përgatitur brodon e perimeve. Më pas pastroni kungullin, priteni në feta, hiqini lëkurën e farat dhe pastaj prijeni në kube. Qëroni patatet dhe pritini edhe ato në kubikë. Grini imët qepën dhe kaurdiseni në një tigan ku keni nxehur pak vaj dhe lëreni të skuqet në zjarr të ngadaltë. Kur qepa të ketë ndryshuar ngjyrë, shtoni kungujt e patatet. Shtoni edhe brodo ngadalë derisa të mbuloni perimet. Shtoni kripë e piper. Lëreni në zjarr të ulët për 25-30 minuta duke i shtuar ndonjë garuzhde brodo herë pas here. Pasi perimet tjë jenë zier mirë, shuani zjarrin dhe rulojeni gjithë masën me një mikser derisa të përftoni një krem të butë e homogjen. Në fund shtoni kanellën, arrën moskat dhe përziejeni. Supa juaj krem është gati. Shoqërojeni me bukën të prerë në kubikë e të pjekur pak në furrë me vaj ulliri.Supë krem me kungull
Ingredientët
Udhëzimet
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment