Koha e përgatitjes: 15 minuta–Koha e gatimit: 35 minuta
Supa e tij kremoze, e bukur, me shije të veçanta është një ndër të preferuarat e kuzhinës mesdhetare, sidomos nën shoqërinë e bukës së thekur.
Ingredientët
1 kg kungull i verdhë
200 gr patate
1 l brodo perimesh
80 gr qepë e bardhë
pak piper i zi
pak kripë
vaj ulliri ekstra i virgjër
pak kanellë
pak arrë moskat
Për bukën e thekur:
vaj ulliri ekstra i virgjër
100 gr bukë
Udhëzimet
1
Për të përgatitur supën krem mek ungull, filloni duke përgatitur brodon e perimeve. Më pas pastroni kungullin, priteni në feta, hiqini lëkurën e farat dhe pastaj prijeni në kube.
2
Qëroni patatet dhe pritini edhe ato në kubikë. Grini imët qepën dhe kaurdiseni në një tigan ku keni nxehur pak vaj dhe lëreni të skuqet në zjarr të ngadaltë.
3
Kur qepa të ketë ndryshuar ngjyrë, shtoni kungujt e patatet. Shtoni edhe brodo ngadalë derisa të mbuloni perimet. Shtoni kripë e piper. Lëreni në zjarr të ulët për 25-30 minuta duke i shtuar ndonjë garuzhde brodo herë pas here. Pasi perimet tjë jenë zier mirë, shuani zjarrin dhe rulojeni gjithë masën me një mikser derisa të përftoni një krem të butë e homogjen.
4
Në fund shtoni kanellën, arrën moskat dhe përziejeni. Supa juaj krem është gati. Shoqërojeni me bukën të prerë në kubikë e të pjekur pak në furrë me vaj ulliri.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment