Koha e përgatitjes: 15 minuta–Koha e gatimit: 35 minuta
Supa e tij kremoze, e bukur, me shije të veçanta është një ndër të preferuarat e kuzhinës mesdhetare, sidomos nën shoqërinë e bukës së thekur.
Ingredientët
1 kg kungull i verdhë
200 gr patate
1 l brodo perimesh
80 gr qepë e bardhë
pak piper i zi
pak kripë
vaj ulliri ekstra i virgjër
pak kanellë
pak arrë moskat
Për bukën e thekur:
vaj ulliri ekstra i virgjër
100 gr bukë
Udhëzimet
1
Për të përgatitur supën krem mek ungull, filloni duke përgatitur brodon e perimeve. Më pas pastroni kungullin, priteni në feta, hiqini lëkurën e farat dhe pastaj prijeni në kube.
2
Qëroni patatet dhe pritini edhe ato në kubikë. Grini imët qepën dhe kaurdiseni në një tigan ku keni nxehur pak vaj dhe lëreni të skuqet në zjarr të ngadaltë.
3
Kur qepa të ketë ndryshuar ngjyrë, shtoni kungujt e patatet. Shtoni edhe brodo ngadalë derisa të mbuloni perimet. Shtoni kripë e piper. Lëreni në zjarr të ulët për 25-30 minuta duke i shtuar ndonjë garuzhde brodo herë pas here. Pasi perimet tjë jenë zier mirë, shuani zjarrin dhe rulojeni gjithë masën me një mikser derisa të përftoni një krem të butë e homogjen.
4
Në fund shtoni kanellën, arrën moskat dhe përziejeni. Supa juaj krem është gati. Shoqërojeni me bukën të prerë në kubikë e të pjekur pak në furrë me vaj ulliri.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment