Supat janë një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar sa më shumë perime. Sot do të përgatisim një recetë të jashtëzakonshme për veçoritë ushqyese që përmban: supa krem jeshile. Është gjithashtu një pjatë për të afruar fëmijët me perimet. Bathët, spinaqi, asparagët, bizelet…
Përbërësit:
2 kg bathë të fresëkta
1 qepë e vogël
250 gr spinaq
Disa gjethe finoku
Mente e freskët
Disa stika pishe të grira
Vaj ulliri e.v
Kripë e piper
Përgatitja:
Lironi bathët nga bishtajat, më pas prituni bishtin me një thikë, hidhini në ujë të vluar për një minutë dhe më pas në ujë të ftohtë. Qërojni dhe pjesa e brendshme do të dalë jashtë.
Hidhni dy lugë vaj ulliri në një tigan të thellë, skuqni qepën e prerë në feta të holla, shtoni bathët, 300 ml ujë, krpën dhe gjethet e finokut. Lërini në zjarr derisa bathët të zbuten, përreth 15 minuta duke u shtuar ujë herë pa here nëse është e nevojshme. Frulojeni supën në një mikser. Shërbejeni supën me stika pishe dhe spinaq të fresëkt.
Sipas dëshirës, supës mund t’i shtoni edhe kungulleshka, bizele të freskëta, asparagë apo një patate të vogël.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment