Supë kolumbiane e ftohtë, me avokado dhe misër

Ingredientët

  • 2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
  • 2 karafil hudhër
  • 2 lugë çaji qimnon
  • 3 filxhanë supë pule
  • Krem gatimi 300 ml
  • 3 avokado
  • 1/4 filxhan lëng limoni
  • 1 kalli misri, pa lëvozhga
  • 1 domate
  • 2 lugë koriandër të freskët

Udhëzimet

1

Nxehni 2 lugë çaji vaj në një tigan të mesëm mbi ngrohjen mesatare.

2

Shto hudhër dhe qimnon dhe gatuajeni për 30 sekonda.

3

Prisni 2 1/2 e avokados dhe gjysmën e mbetur të avokados hidheni në një enë plastike.

4

Vendoseni avokadon e copëtuar, lime dhe supën e pulës në një blender dhe lereni deri sa të bëhet një masë kremoze.

5

Shtoni kripë dhe piper dhe transferojeni në një tas.

6

Ftoheni për 1 orë ose sa të dëshironi.

7

Nxehni 2 lugë çaji vaj në një tigan të vogël mbi ngrohje të lartë.

8

Gatuani misrin duke e kthyer, për 6 minuta dhe transferojeni në një bord.

9

Duke përdorur një thikë të mprehtë hiqni kokrrat e misrit nga kalliri dhe hidhini në një tas.

10

Avokadon e mbetur priteni në kube dhe shtojeni në misër me domate dhe koriandër.

11

Shtoni kripë dhe piper dhe sherbejeni supën me salcën e përgatitur dhe sperkateni me vaj.

Lini një koment