Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tigan të madh ngrohni vajin e ullirit.
2.Shtoni qepën dhe gatuajeni atë mbi nxehtësi mesatare derisa të jetë e butë dhe e tejdukshme.
3.Shtoni shpargujt dhe lëreni të gatuhet për 3 minuta.
4.Shtoni lëngun e perimeve dhë lërini të zihen edhe 10 minuta të tjera dhe më pas hiqeni tenxheren nga nxehtësia.
5.Lejoni që supa të vijë në temperaturën e dhomës.
6.Shtoni supën, avokadon dhe lëngun e limonit në një blender dhe rrihini deri sa të bëhet një masë kremoze.
7.Shtoni më shumë stok nëse është shumë i trashë.
8.Lëreni supën në frigorifer për të paktën një orë para se të shërbeni.
9.Dekorojeni me salcë kosi, barishte sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento