Supë brokoli me mish pule dhe pesto për shije të mrekullueshme
1 lugë gjelle vaj ulliri
500 gr kofshë pule pa lëkurë
300 gr patate të vogla të reja
350 gr qepë të njoma
425 ml lëng perimesh
350 gr brokoli
2 lugë gjelle pesto
1 qepë
1.Ngrohni vajin në një tigan dhe shtoni qepën, skuqeni butësisht për 5 minuta derisa të zbuten. 2.Shtoni mishin e pulës dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë të lehtë. 3.Shtoni patatet, lëngun e perimeve dhe shtoni piper të zi, duke e përzier lehtë. 4.Mbulojeni dhe ziejini për 30 minuta derisa patatet të jenë të buta dhe mishi i pulës të jetë gatuar. 5.Shtoni brokolin, zarzavatet dhe qepët e njoma, pastaj përzieni mire dhe lërini të zihen pak. 6.Mbulojini, pastaj gatuajini për 5 minuta më shumë dhe shtoni peston.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment