Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C. Presim specat në katërsh dhe iu heqim farat dhe cipën.
2.Shtrijmë specat e prerë anash lart në fletën e pjekjes dhe i pjekim për 15 minuta.
3.Ndërkohë që specat piqen, shtojmë sardelet, ullinjtë, hudhrën, majdanozin dhe bajamet në tasin e procesorit të ushqimit dhe i rrahim derisa të copëtohen imët.
4.I marinojmë me kripë, piper dhe spec djegës.
5.I spërkasim me rreth 3/4 filxhan vaj ulliri dhe i rrahim derisa të përzihen.
6.Vendosim thërrimet e bukës në një tas të vogël dhe shtojmë rreth 1/3 deri në 1/2 filxhan përzierje sardelesh dhe i trazojmë që të përzihen mirë.
7.E ruajmë pjesën tjetër të salcës së sardeleve për përdorim tjetër.
8.Heqim specat nga furra dhe mbi çdo spec e spërkasim me përzierjen e thërrimeve.
9.I kthejmë në furrë edhe për 10-15 minuta të tjera.
10.I lemë të ftohen në temperaturën e dhomës përpara se t’i shërbejmë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment