1.Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C. Presim specat në katërsh dhe iu heqim farat dhe cipën.
2.Shtrijmë specat e prerë anash lart në fletën e pjekjes dhe i pjekim për 15 minuta.
3.Ndërkohë që specat piqen, shtojmë sardelet, ullinjtë, hudhrën, majdanozin dhe bajamet në tasin e procesorit të ushqimit dhe i rrahim derisa të copëtohen imët.
4.I marinojmë me kripë, piper dhe spec djegës.
5.I spërkasim me rreth 3/4 filxhan vaj ulliri dhe i rrahim derisa të përzihen.
6.Vendosim thërrimet e bukës në një tas të vogël dhe shtojmë rreth 1/3 deri në 1/2 filxhan përzierje sardelesh dhe i trazojmë që të përzihen mirë.
7.E ruajmë pjesën tjetër të salcës së sardeleve për përdorim tjetër.
8.Heqim specat nga furra dhe mbi çdo spec e spërkasim me përzierjen e thërrimeve.
9.I kthejmë në furrë edhe për 10-15 minuta të tjera.
10.I lemë të ftohen në temperaturën e dhomës përpara se t’i shërbejmë.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment