1.Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C. Presim specat në katërsh dhe iu heqim farat dhe cipën.
2.Shtrijmë specat e prerë anash lart në fletën e pjekjes dhe i pjekim për 15 minuta.
3.Ndërkohë që specat piqen, shtojmë sardelet, ullinjtë, hudhrën, majdanozin dhe bajamet në tasin e procesorit të ushqimit dhe i rrahim derisa të copëtohen imët.
4.I marinojmë me kripë, piper dhe spec djegës.
5.I spërkasim me rreth 3/4 filxhan vaj ulliri dhe i rrahim derisa të përzihen.
6.Vendosim thërrimet e bukës në një tas të vogël dhe shtojmë rreth 1/3 deri në 1/2 filxhan përzierje sardelesh dhe i trazojmë që të përzihen mirë.
7.E ruajmë pjesën tjetër të salcës së sardeleve për përdorim tjetër.
8.Heqim specat nga furra dhe mbi çdo spec e spërkasim me përzierjen e thërrimeve.
9.I kthejmë në furrë edhe për 10-15 minuta të tjera.
10.I lemë të ftohen në temperaturën e dhomës përpara se t’i shërbejmë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment