Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Specat djegës të konservuar në vaj janë një mënyrë shumë e mirë për t’i pasur ato edhe në dimër, kur mungojnë. Diçka që nuk duhet nënvlerësuar: Nëse përdorni vaj ulliri të një cilësie të lartë, do të përfitoni një shije të mirë dhe mund ta përdorni edhe për t’i bërë më pikante ushqimet tuaja. Bëni kujdes dhe mbyllini mirë vazot.
Merrni një kullesë makaronash. Mbi të vendosni një mbulesë tavoline ose pecetë tjetër të pastër dhe spërkateni me uthull të bardhë.
Specave hiquni bishtat dhe shtrojini mbi mbulesë duke hedhur kripë në çdo shtresë specash.
Mbështilleni mbulesën ku keni vendosur specat, spërkateni me pak uthull dhe sipër vendosini një peshë, për shembull një tas qelqi të mbushur me ujë.
Lërini kështu gjithë natën.
Të nesërmen, vendosni një tenxhere me ujë të ziejë dhe kur të vlojë, shtojini një gotë uthull.
Kur uji të fillojë përsëri zierjen, shtoni specat që keni lënë gjatë natës në mbulesë. Lërini për jo më shumë se 1 minut.
Kullojini specat dhe shtrojini në një mbulesë thahen. Merrni vazot e sterilizuara dhe shtoni specat, kripë të ashpër dhe piper të zi kokërr. Pastaj shtoni vaj derisa të mbulohen specat.
Mbyllini mirë vazot dhe lërini në errësirë për rreth 20 ditë para se t’i përdorni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment