Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit në nxehtësi mesatare-të ulët. Shtoni qepën së bashku me pak kripë dhe skuqeni për 10 minuta, ose derisa të jetë e butë. Shtoni hudhrën dhe specin djegës, nëse përdorni, dhe gatuajeni edhe për një minutë.
Përzieni domatet, açuget, ullinjtë dhe kaperin në qepë, lëreni të ziejë lehtë dhe gatuajeni pa mbuluar për 15 minuta. Kriposeni sipas shijes.
Ndërkohë vendosim një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë. Gatuani spagetit sipas udhëzimeve të paketimit, më pas kullojini dhe hidhini me salcën dhe majdanozin.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento