Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
1.Në një blender bëni pure panxharin me qumështin. Shtoni më pas vezën, gjalpin, vaniljen dhe shurupin. I përzieni sërish.
2.Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën.
3.E përzieni sërish në shpejtësi mesatare ( jo shumë të shpejtë).
4.Masa e petullave u bë gati. Mjafton të merrni një garuzhde nga masa, e vendosni në tigan dhe e lini të gatuhet për 2 minuta nga secila anë.
5.Kështu veproni deri në fund.
6.E shërbeni menjëherë me disa mjedra sipër ose shurup panje sipas dëshirës.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment