Si t’i përgatisni këto petulla të kuqe për të dashurin/en e zemrës sot
1 panxhar i zierë dhe i qëruar
1 gotë qumësht
1 vezë
1 lugë gjelle gjalpë i shkrirë
½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
2 lugë gjelle shurup panje
1 gotë miell
1 lugë gjelle pluhur pjekës
¼ lugë çaji me kripë
1.Në një blender bëni pure panxharin me qumështin. Shtoni më pas vezën, gjalpin, vaniljen dhe shurupin. I përzieni sërish. 2.Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën. 3.E përzieni sërish në shpejtësi mesatare ( jo shumë të shpejtë). 4.Masa e petullave u bë gati. Mjafton të merrni një garuzhde nga masa, e vendosni në tigan dhe e lini të gatuhet për 2 minuta nga secila anë. 5.Kështu veproni deri në fund. 6.E shërbeni menjëherë me disa mjedra sipër ose shurup panje sipas dëshirës.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment