Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Përgatisim sherbetin:
Vendosim në një tenxhere ujin me sheqerin dhe e vlojmë për 7 minuta, derisa te trashet pak.
Shtojmë lëngun e limonit, vaniljen pluhur dhe e lemë mënjanë që të ftohet plotësisht.
Përgatisim brumin:
Vendosim në zjarr mesatar një tenxhere dhe hedhim në të ujin, sheqerin, kripën dhe gjalpin e prerë në copa. E gatuajmë përbërjen duke e përzierë shpesh derisa gjalpi të ketë shkrirë plotësisht dhe të arrijë pikën e vlimit.
E heqim menjëherë nga zjarri.
Shtojmë të gjithë miellin dhe me ndihmën e një luge druri e përziejmë në zjarr të ulët për 1 minuë derisa të na formohet një top i madh brumi i cili fillon të shkeputet pak nga pak nga anët e tenxheres.
E heqim nga zjarri dhe e lemë brumin të ftohet për rreth 5 minuta.
Rrahim një vezë në një tas të vogël dhe e lemë mënjanë.
Rrahim 2 vezë të tjera dhe ja shtojmë brumit pak nga pak duke e përzierë mirë .
Brumi duhet të rezultojë i butë, pa kokrriza dhe i shndritshëm.
Nëse brumi është shumë i fortë, shtojmë edhe pak nga veza tjetër, apo nese rezulton shumë i butë, shtojmë edhe pak miell.
Brumi duhet të bjerë nga luga, por të ruajë formën e tij.
Nxehim në zjarr mesatar vajin e lulediellit për të skuqur tullumbat.
Për ti dhënë formë tullumbave, kemi nevojë për një xhep pasticerie në formë ylli.
E vendosim brumin brenda në xhepin e pasticerisë dhe formojmë tollumba rreth 5cm të gjatë të cilët i skuqim direkt në vajin e nxehtë.
I lemë të skuqen derisa të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe.
I heqim me ndihmën e një luge me vrima dhe i zhysim në shurup nga 2-3 duke i lënë për 2-3 minuta derisa ta thithin shurupin.
I heqim nga shurupi dhe i lëmë të ftohen plotësisht përpara se ti shërbejmë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment