Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Neps.al vendosi t’ju sjellë sot një recetë fantastike të tartës me mollë. Nuk është si recetat që mund të keni ndeshur rëndom pasi mënyra e përgatitjes së brumit ka një teknikë të veçantë. Hidhini një sy përbërësve dhe mënyrës së përgatitjes.
Në një blender grini imët tërshërën. Më pas në një tenxhere skuqni gjalpin pa kripë, derisa të marrë një ngjyrë të kuqërremtë.
E përzieni mirë, i shtoni tërshërën dhe miellin. Tani shtoni kripën dhe ujin. Trazojeni mirë derisa të krijohet një masë homogjene dhe me ndihmën e një spatule e shtroni me kujdes në një tavë. Lëreni të pushojë për 30 minuta.
Në një tas ku keni mollët e prera në feta, shto lëngun e limonit. E vendosni për 4 minuta në mikrovalë. I shtoni sipër kanellën, arrën e moskatit. Përziejeni mirë.
Tek tava ku shtruam më parë brumin, shtojmë sipër tulin e mollëve. Tani vendosni me rradhë fetët e mollëve derisa të mbushet e gjithë tava e tartës. Në fund e lyeni sipër me pak gjalpë.
Futeni në furrë përreth një orë, në temperaturë 190 gradë celsius.
Pasi tarta të jetë gati shtoni sipër reçelin e kajsisë. Kjo super ëmbëlsirë është gati për tu shijuar. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment