Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Përgatisim në fillim pulën. Pula pastrohet dhe ndahet në thela.
Pasi e kami larë marrim një qepë mesatare, e grijmë dhe e hedhim në një tenxhere, bashkë me 1 lugë gjelle gjalpë.
I lemë në zjarr normal derisa të marrë ngjyrë floriri.
Hedhim copat e pulës dhe i trazojmë.
Hedhim kripën dhe ujin dhe e lemë pulën të ziejë.
E heqim nga zjarri dhe i largojmë thelat e pulës në një tas.
Përgatitja e thërrimeve: Merret mielli, hidhen vezët dhe kripa e përzihen bashkë me dorë, derisa të bëhen kokrriza. Këto quhen thërrime.
Hidhet gjalpi në tigan, hidhen dhe thërrimet.
I hedhim dhe dy thelpinj hudhër të grirë dhe e trazojmë. Trazohen derisa të marrin ngjyrë të kuqërremtë.
I heqim thërrimet nga zjarri.
Hedhim thërrimet e përgatitura në lëngun e pulës dhe i lemë të ziejnë në tenxhere për 5-6 minuta.
I heqim nga zjarri dhe i shpërndajmë në pjata. Sipër, mund t’i hedhim lëng limoni dhe gjalpë, sipas dëshirës. Lëngun me thërrime e shërbejmë bashkë me thelat e pulës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment