Si të përgatisni pasta bolonjeze

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 1/4 filxhan vaj ulliri
  • 1 qepë, e copëtuar
  • 4 karafil hudhër, të grirë
  • 1 karrotë
  • 1 kërcell selino
  • 1 kg mish pule
  • 3 gota salcë marinara
  • Gjethe borziloku
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 pako spageti
  • Djathë parmixhano

Udhëzimet

1

Ngrohni vajin në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.

2

Shtoni qepë dhe hudhër dhe lerini të skuqen,rreth 5 minuta.

3

Shtoni karrota dhe selino dhe lerini derisa perimet të zbuten, rreth 5 minuta.

4

Shtoni mishin dhe lereni 1 minutë.

5

Shtoni salcën marinare.

6

Zvogëloni nxehtësinë në të ulët dhe zijini butësisht për 15 minuta duke e nxitur që të mos ngjiten.

7

Shtoni borzilok dhe marinojeni me salcë, për shije, me kripë dhe piper.

8

Ndërkohë gatuani spagetin në një tenxhere të madhe me ujë të valuar.

9

Kullojini dhe rezervoni 1 filxhan nga uji i tyre.

10

Shtoni makaronat në salcë dhe shtoni ujin e rezervuar sipas nevojës.

11

Shërbejeni me djathë parmixhano.

Lini një koment